Delhi


Lähtöhässäkkä on takana ja pääsimme onnellisesti pari tuntia tuntia myöhässä lähteneelle lennolle. Tokihan kaikki järjestelyt menivät viime tippaan, mutta kiitos Esan, joka lupasi huolehtia lopuista pyykeistä ja ymmärtäväisen vuokralaisen Oskarin, joka antoi meidän jättää loput kamppeet pienen kämppämme hyllyille, saimme kaikki niin valmiiksi, kuten pitikin. Se on selvä, että jotain unohtui, mutta sille ei voi mitään.  

Nyt olemme pari päivää totutelleet Delhin hektisyyteen. Kontrasti on melkoinen. Vielä maanantaiaamuna hämmästelimme, miten Suomen toiseksi suurimman kaupungin pääkadulla näkyi kerralla vain kaksi autoa ja toistakymmentä ihmistä, mutta täällä esimerkiksi pelkästään yhdellä metroasemalla on kolmattakymmentä työntekijää sullomassa ihmisiä sisään. Liikenne on juuri niin kaoottista kuin sen muistinkin olevan, ehkä jopa hieman enemmän. Olemme kuitenkin sujuvasti välillä paikallisia seuraten, välillä itse autoja, riksoja, mopoja ja kaikkea mahdollista pysäytellen, ylitelleet katuja ja päässeet, minne olemme halunneetkin. Se ei tosin ole kovin paljoa, sillä olemme antaneet itsellemme luvan nukkua pitkään - olemmehan lomalla (tänään se tarkoitti kahteen paikallista aikaa, kunnes meidät herätettiin huoneen vaihtoon).  






Mutta on tässä jotain tullut tehdyksikin. Eilen menimme rautatieasemalla hankkimaan lippuja ja siinä onnistuimmekin reilun parin tunnin jonotuksen jälkeen. Jonotus sinänsä oli hauska prosedyyri: jonotus tapahtui istuen ja jono kiersi spiraalina odotushuoneessa siten, että viimeisestä paikasta tärkeän oloinen heppu vinkkasi aina vapaalle tiskille. Aina kun yksi henkilö tai ryhmä pääsi tiskille, kaikki jonottavat ihmiset siirtyivät muutaman penkkipaikan eteenpäin. Ja auta armias, jos et heti siirtynyt, samantien alkoi takaa ja vierestä kuulumaan rykimistä ja viittoilua. Odotushallin löytymistä edelsi pari pientä kusetusta, jotka onneksi olivat tiedossa. Hotellimme suosittelema matkatoimisto esitteli koneelta, miten kaikki Agran junat ovat täynnä, jotta voisi myydä oman taksikyytinsä (turisteille on loppuunmyydyistä junista omat kiintiönsä, jotka myydään tuossa ko. odotushallista) ja etsiessämme turistilipunmyyntiä joku väitti sen muuttaneen, jotta voisi viedä meidät edustamaansa matkatoimistoon. Tuo ensimmäinen oli helposti arvattavissa ja jälkimmäisestä varoitellaan joka paikassa (mm. Suvi FB:ssä). Joka tapauksessa meillä on nyt ostettuna 13.1. Delhi - Agra, 15.1. Agra - Khajuraho yöjuna sekä 20.1. Khajuraho - Varanasi yöjuna.  

Ai niin, kävimme tänään myös Delhin kuuluisaa punaista linnoitusta katsomassa, koska Annan sanoin "täytyy kai meidän joku mökkikin katsastaa".





Pieti

Kommentit