Ihana paiva ilman mitaan

Lueskelin vanhoja teksteja ja loysin niin karsean yhdyssanavirheen, etta oli pakko kirjautua sisaan korjaamaan se. Bloggaaminen on kylla aika avartavaa, silla virheita ja ennenkaikkea sellaisia teksteja, joita ei jalkikateen olisi julkaissut, tulee vakisinkin. Jotenkin kuvittelisin, etta blogietiketti (kai sellainen on olemassa) sallisi virheiden korjaamisen, mutta ei varsinaisesti tekstien muokkauksen, jos ei ihan pakko ole.

Mutta kirjoitetaan nyt muutama sana tasta paivasta, vaikka tassa paivassa ei pitaisi olla mitaan kirjoitettavaa.

Nukuin pitkaan eli puoliyhdeksaan. Pidempaan ei ole mitaan toivetta yrittaa nukkua, silla helle karventaa siina vaiheessa vakisinkin hereille. Kavin aamulla kavelemassa "Monkey forestissa", jossa ihailin apinoita ja nain melkein, mutta vain melkein kukkotappelun. En ole varma, olenko pettynyt. Paasin kuitenkin ihailemaan indonesialaismiesten ammattimaista otetta kasitella tappelijoita seka voittajien suuria rahatukkuja. Tuli ihan kotimaiset ravit mieleen. Miesten hiusten savy ja tulisuuskin tasmasi (lyon itseani sormille).

Sen jalkeen olen syonyt hyvin ja kokeillut, jos keskiolut naapurikuppilassa olisi edeltavaansa parempaa. Tama ehka selittaa tekstini tasoa.

Apinat metsassa olivat kylla veikean leikkisia. Ihmettelyni, miksi taululla varoitettiin ruoan pitamisesta taskuun, oli turhaa; istuessani kaiteella apina todellakin tuli kokeilemaan taskuani pikkupurtavan toivossa.

Apinat ovat kovin meidan kaltaisia pienine ihmismaisine eleineen. Niita oli hauska tarkkailla ja verrata niiden kaytosta ihmisiin. Meissa on kovin paljon yhteista. Mikali maailmassa olisi joku aivokapasiteetiltaan suurempi laji kuin ihminen, niin luokittelisikohan se ihmisen kuuluvaksi apinoiden osalahkoon (ihmisapinoiden ylaheimoon)? Ihminen, joka ei usko evoluutioon, pitaisi tuoda paivaksi tarkkailemaan apinoita. No, voi olla, etta sellainen ihminen ei sen jalkeenkaan uskoisi evoluutioon..

Tanaan olen taas kuppiloissa lueskellut The Jakarta Postia. Nyt hinta oli 5000. Enempaa (tai vahempaa) en siita enaa tulee maksamaan. Tanaan ensimmainen pyynti oli 90 000! Siella kirjoitettiin tulevista vaaleista. Nyt savy on eri kuin vajaa kuukausi sitten Jakartassa lukiessani ko. lehtea. Silloin vain viisi (!) puoluetta jostain sadasta oli rekisteroitynyt maara-aikaan mennessa ja siten hyvaksytty ehdolle vaaleihin. Hmm, jos tarkoitukseni olisi osallistua vaaleihin, tuskin jattaisin rekisteroitymista tekematta. Nyt maara-aikaa on jostain syysta siirretty. Valtapuolue toivotteli mitka tahansa hallituskoalitiot tervetulleiksi, kunhan vain nakemys on sama. Tarkeinta on, etta demokratia toteutuu (valihuomautuksena: Tarvitseeko demokratian toteutua, jos halutaan muutosta?). Naiden muutaman artikkelin perusteella vaikuttaa vahvasti silta, etta demokratia toteutuu, heh.

Samalla pohdiskelin suomalaista poliittista jarjestelmaa. Ei ole mikaan ihme, etta aanestysinto laskee tasaisella trendilla. Edustavatko puolueet oikeastaan enaa mitaan muuta aatetta kuin vallanhimoa? Leikittelin tanaan paivalla muutaman mielikuvan paapuolueista. Tassa niita koottuna:

Kepu:
- tarviiko Kepusta sanoa mitaan?
- kaiken uudistumisen tiella pelko kannatuksen menetyksesta, vrt. kuntarakenneuudistus ja vaalitapauudistus (heh, joka on haudattu jonnekin startrekaikaa ja kenenkohan vaatimuksesta)
- johtaja on pitkasta aikaa liian dynaaminen ja se pitaa siksi kammeta vallasta. No sitahan varten on puoluesihteeri olemassa ajamassa kentan asiaa.

Demarit
- niin minka asian puolue demarit nykyaan on??
- oppositioaika on ollut todellinen fiasko. Lapsikin tietaa, etta opettajaa on helppo haukkua kaikesta, kun se kuitenkin kantaa vastuun. Varsinkin TEHY-kiistan jalkeen on pelottanut jo silmatakin, jos joku siteeraa Uutispäivä Demaria. Itse lehteen kajoaisin vain, jos elaisimme kolmiuloitteisessa aika-avaruudessa muuttumattomassa ajassa.
- kadet sormia myoten ristissa Tuomiojan puolesta, mutta eipa sekaan taida auttaa. Kai alykkojen on vaistyttava lopullisesti ammattipoliitikkojen tielta. Olen jopa sijoittanut Tuomiojaan kolmen kertoimella, mutta pelkaan vedon olevan pitkassa juoksussa tappiollinen (olisi eri mukavaa, jos joku laittaisi viime aikojen puheenjohtagallupkuulumisia)

Kokoomus
- Kokoomuksella on sentaan joku ajatus ajatus politiikassaan. Surullista vain, etta se on niin sokean yksipuolista
- Miksi ei vain voitu olla ylpeita tai hiljaisen kateellisia kaikki odotukseni ylittaneelle Ikelle (http://www.alexstubb.com/fi/index.php?trg=imagebank)

Vihreat
- Kumpi on tarkeampaa, valta vai aatteet? Aika moni ex-vihrea on sita mielta, etta aatteet. (Ja ei, nyt en tarkoita Merikukkaa)
- liberaali niin kauan, kunhan liberaalius on oikeanlaista liberaaliutta

Vasemmisto
- voiko kaikkea liikkuvaa haukkumalla tehda mitaan rakentavaa?
- oi, kuinka kaipankaan Anderssonia (vetajana, onko han edes eduskunnassa?) ja jopa Siimesta.

RKP
- Jos unohdamme kaikki ruotsinsuomalaisten etuarvoista kohtelua koskevat asiat (kieli ja omaisuus), niin puolueesta voisi jopa pitaa
- RKP on liberaali. RKP on nostanut silmissani huikeasti osakkeita huolimatta Enestamin ja Rehnin painolastista tai ehka juuri siksi osakkeet ovat nousseet..

Tama oli tallaista peruspolitikointia; haukutaan kaikkea liikkuvaa ilman mitaan rakentavaa. Mutta se vaan on kivaa :)

Nyt taidan menna Bingtang-kuppilaan :)

Pieti

Kommentit