Georgetown / Cameron Highlands

Kavin pikaisen kahden paivan visiitin Cameron Highlandsissa. Tana-aamuna otin bussin Georgetowniin Penangin saarelle, jonne saavuin viiden tunnin bussimatkan paatteeksi.

Cameron Highlands on nimitys Keski-Malesian ylangolle. Siella on paljon teeplantaaseja ja muita viljelyksia. Tein eilen kuuden - seitseman vaelluksen sademetsassa ja teeplantaaseilla hollantilaisen pojan ja tyton kanssa, jotka tapasin aamupalapoydassa. Kavellessamme tapasimme sattumalta saksalaisen miehen, joka tunsi hyvin alueen. Han toimi loppujen lopuksi oppaanamme ja vei meidat kartalle merkittyjen reittien ulkopuolelle.








Vaellus tarjosi tiheaa sademetsaa, jyrkan nousun 1,8 km:n vuorelle, tomaatti- ym. viljelyksia, teeplantaaseja ja paljon hikea. Oli hienoa paasta urheilemaan melkein kuukauden liikkumattomuuden jalkeen. Olo on nyt paras, mita pitkaan aikaan.





Nyt olen siis Penangin saarella Luoteis-Malesiassa. En tieda yhtaan mita odottaa. Luultavasti vuokraan polkupyoran tai mopon ja kiertelen silla saarta. Ensin tutustun Georgetowniin lahemmin. Kaupungin arkkitehtuuri ainakin vaikuttaa mielenkiintoiselta. Taalla olisi tarkoitus pysya sunnuntaihin asti, jolloin olen varannut lennon Singaporeen.

Pieti

Kommentit