Mopoilua

Eilen illalla olo alkoi jo helpottaa niin paljon, etta uskaltauduin taas vahan tallustelemaan kaupungille. Istuskelin Internet-cafeessa aika tovin ja kuuntelin vahan aikaa myos livemusiikkia.

Kaupungilla tapasin uudelleen naapurissani asuvat indonesialaissisarukset Erican ja Gracen. Onnistuin lahtemaan kivuttomasti nukkumaan, kun lupasin Gracelle, etta ajelen tanaan koko paivan hanen kanssaan. Aamulla Gracea ei nakynyt, joten paatin lahtea yksi. Myohemmin huomasin hanelta tulleen katkerahkon viestin, etta olen jattanyt hanet.. Asken viela kieltaydyin illalliselta. Nyt ei vain jaksa. Taitaa olla kortti "suomalaiset ovat ujoja ja hiljaisia" jo kaytetty. Hmm, miksikohan olen poikamies..

Vuokrasin siis mopedin koko paivaksi. En oikein tieda, miksi sita pitaisi kutsua. Se nayttaa skootterilta, huippunopeus on 85 km/h ja se on automaattivaihteinen. Sen verran minussa asuu pikkupoikaa, etta oli todellakin kokeiltava, mihin nopeuteen silla paasee (nopeus 85 km/h ei ole tassa liikenteessa kovin kayttokelpoinen). Se taitaakin olla ensimmainen menopeli sitten kahden ensimmaisen auton, mista tuota on tullut kokeiltua.. Se oli myos ensimmainen kerta kaksipyoraisella yli 15 vuoteen. Jo oli aikakin.

Oli veikeaa pujotella liikenteen seassa, varsinkin kun alkoi oppimaan sen logiikkaa. Liikenne on vasemmanpuoleinen ja vasemmalle saa kaantya pain punaisia. Ohitettaessa kaytetaan toottia, ei kuitenkaan ihan niin paljon kuin Intiassa. Siina tarkeimmat. Liikenne vaikuttaa taalla - ja jopa Jakartassa - ihan siedettevalta. En ajanut kovin pitkaa reittia, mutta oli kiva ihailla riisipeltoja ja vehreita metsia. Kaupungit eivat olleet niin mukavia.

Miksi liikenne taalla ylipaatansa on vasemmanpuoleista? Tamahan on entinen Hollannin siirtomaa. Olen ollut siina uskossa, etta vain Brittien siirtomaissa noudatettaisiin vasemmanpuoleista liikennetta. No, siina on joskus Wikipeditettavaa.

Todellinen paivan trivia esitettiin tanaan hotellissani, jonka ovat vallanneet jo keski-ian ohittaneet englantia puhuvista maista kotoisin olevat miehet; kuinka monta aikavyohyketta Venajalla on? Oikea vastaus on 11. Varsinkin eraan englantilaisen oli sita vaikea ymmartaa; kellohan on taalla vain seitseman tuntia Lontoota edella. Hanelle kuten varmasti kovin monelle muullekaan ei ole selitetty, etta koulujemme yhteen tasoon piirretyt Eurooppa-keskeiset kartat valehtelevat rumasti. Iso-Britannian saari ei ole lahes Intian kokoinen. Kun sanoin, etta jos olisin tarkalleen Pohjoisnavalla voisin kammenellani peittaa kaikki aikavyohykkeet, vastakysmys oli seuraava: kattaako Antarktis myos kaikki aikavyohykkeet? Hmm.. Mutta yhta kaikki, he ovat oikein mukavia herrasmiehia, joiden jutustelua on ihan hauska kuunnella.

Minulle pitaisi tulla kyyti huomisaamuna klo 10. Kyyti vie satamaan Lombokin itapuolelle. Siita alkaakin neljan paivan merireissu 17 muun tuntemattomattoman turistin(?) kanssa. Odotan matkaa kovasti.

Nyt lahden palauttamaan mopedia. Palaan asiaan jossain vaiheessa Floresista toivottavasti komododragonin nahneena. Hasta luego!

Pieti

Kommentit