Sipi falls


Oli hyvä tehdä Mbalessa päivän stoppi. Sain hoidettua käytännön asioita. Kävin Mt. Elgonin luonnonpuiston erittäin informatiivisessa turistitoimistossa (Afrikan 8. korkein vuori, joka yltää 4321 m:n), hankin puhe- ja nettiaikaa tablettiini, ostin olkalaukun, kävin parturissa sekä muuten vain tutustuin yllättävän viihtyisään Mbaleen.

Ihmiset vaikuttavat ystävällisiltä. Olin ainoa näkemäni valkoinen kaduilla, joten sain tuijotuksia. Mutta ei mietenkään pahalla. Moni hymyili minulle. Useat tervehtivät kättä heilauttamalla, tulipa joku kättelemäänkin.

Rahaa ei tultu pyytämään, mutta kaksoishinnoittelu on voimissaan. Parturi, pyykkäri, matatun rahastaja, kaikki koijasivat ylimääräistä. Kyse ei ole isoista rahoista, mutta silti se ärsyttää. Matatussa päätin aloittaa puoleni pitämisen. En suostunut alkuperäiseen hintaan ja hypättyäni kyydistä, en päästänyt rahastajaa lähtemään ennen kuin olin saanut vaihtorahani.

Jatkoin eilen matatu-kyydin päätyttyä yksityisautolla Sipin kylään. Seurasin Google mapsista (matkustaminen on nykään helppoa) matkan etenemistä, mutta silti kuski vei ohitse haluamastani paikasta. Hän vei minut Crow's Nest-majataloon. Kymmenen euron majoitukseksi se oli yllättävän siisti. Huoneeni parvekkeelta oli hieno näkymä laaksoon ja putouksille, joista tänä pieni kylä Mt. Elgonin kupeessa on kuuluisa (putous näkyy vasemmalla keskellä).




Kaikki vaikutti lupaavalta. Ruoka oli kohtuullista, hinta huomioiden hyvää. Siellä oli kivaa juttuseuraa, tosin coloradolaispariskunta oli juuri vaihtanut läheiseen samanhintaiseen majataloon melun takia. Silloin en kiinnittänyt tuohon huomiota, mutta yöllä syy selvisi. Naapuri soitti KOVALLA musiikkia aamukuuteen.

Aamulla päätin vaihtaa majapaikkaa.

Täällä on paljon kivoja vaihtoehtoja. Päädyin lopulta parhaimpaan, sillä innostuin Sipi River Lodgen tarjoamasta paketista: neljän päivän vaellus Mt. Elgonin huipulle ja kaksi yötä lodgessa. Vastoin suunnitelmiani lähden siis huomenna valloittamaan huippua. Hieman jännittää, mutta asiaa helpottaa se, että hotelli hoitaa kaiken järjestelyn. Mukana pitäisi olla opas, kantaja (joka kantaa teltan ja makuualustat) sekä kokki.

Majapaikka vaikuttaa loistavalta valinnalta. Majoitukseen kuuluu kolme ateriaa. Huoneeni on erittäin siisti. Parasta on kuitenkin sijainti. Mökkini on joen varressa. Pihan perältä lähtee jyrkkä polku, joka kohoaa banaanimetsikön lomassa kahdelle erilliselle vesiputoukselle.







Vesiputouksen takana on luola. Istuin ja meditoin siellä hetkisen. Saattamaan lähtenyt koirakin asettui siksi aikaa maaten. On veikeää, miten hyvin eläimet aistivat meidän mielentiloja.





Kapusin putouksen päälle, josta on upeat näkymät laaksoon sekä äkkijyrkkä pudotus. Vastapäätä näkyy eilinen majapaikkani.









River lodgen kalleimmista mökeistä on suora näkymä putouksille. Manageri lupasi upgreidata minut sellaiseen, jos vaellukselta tullessa siellä on tilaa. Se olisi kiva lisä, mutta pärjään kyllä ilmankin.



Seuraavaan päivitykseen voi mennä hetkinen. Pitäisi kyllä muutenkin jättää netti rauhaan, vaikka nyt tabletilla sinne pääsenkin.

Nyt menen joenrantaan lukemaan kirjaa.

Kommentit