Wasini Island / Kenia

Wasini Islandilta kuuluu kummia. Pihassa on nähty lehmä. Eilen satoi koko päivän ja lämpötilakin oli päivällä vain 25 astetta. Tällaista ei täällä pitäisi tapahtua, ainakaan joulukuussa.

Kylmä sää vaati veronsa. Annan kurkku antoi samoja merkkejä, jotka edelsivät kolmen päivän kuumettani. Minulle tuli siis vastaava kuume, joka on aloittanut kaikki pitkät reissuni. Tai tarkemmin olen saanut reissuillani kuumeen, kun olen päässyt ensimmäistä kertaa rannalle. Niin nytkin. Onneksi se on jo paranemaan päin.






Vaikka olemme askeettisessa majoituksessa, palvelu pelaa erinomaisesti. Isäntä keittää meille rohtoa neem-puusta sekä hakee kookospähkinöitä energiajuomaksi ja nesteyttämiseen. Aamupalan lisäksi meille tarjotaan erinomainen lounas ja illallinen merenelävistä. Olemme ainoat vieraat. Toinen mökki on tyhjillään.

Toistaiseksi olemme vain kävelleet hieman rantaviivaa pitkin, kun laskuvesi on paljastanut kotilot ja meritähdet sekä muut korallinkulkijat pintaan. Pari kertaa kävimme snorklaamassa, mutta suuntaansa muuttanut tuuli teki näkyvyydestä huonon. Toivottavasti pian pääsemme saaren toiselle puolelle luonnonpuistoon. Siellä korallien pitäisi olla hienoja ja delfiinien näyttäytyä 99%:n varmuudella.





Se, että asuinalueemme on ollut kovin suppea, ei yllätä majatalonpitäjäämme. Joitain vuosia sitten täällä majaili toinenkin suomalaisseurue. Kun saksalaisnainen oli ollut huolissaan heidän viihtyvyydestä heidän vietettyään koko aikansa riippumatossa lukien ilman turhaa small talkia, suomalaiset olivat lähtiessään kiittäneet erinomaisesta ajasta. Tällaisiahan me olemme ja mitä sitä turhaan muuttamaan.

Pihamme on vähintäänkin idyllinen. Rantaviiva näkyy puutarhamme lävitse. Laiturilta pääsee uimaan nousuveden aikaan n. 13 tunnin välein. Kilit laiduntavat usein ikkunamme alla. Kotiapina kaivautuu piilostaan esiin ainakin silloin, kun olemme ruokailemassa yläkerrassa. Mangonkuoret ovat sen herkkua. Se on opetettu ettei pöydästä saa hakea. Piha on täynnä perhosia. Kaskaat ja muut hyönteiset pitävät konserttoa vuorokauden ympäri. Rastaat aloittavat oman esiintymisen ennen auringonnousua. Mouruavat kollit herättävät varmuudella jossain vaiheessa yötä. Idyllin rikkovat vain moottoriveneet ja rukouskutsut. Veneliikennettä rytmittää poikkeuksetta laulu. Maassa maan tavalla.









Saarella on kaksi kylää. Yhteensä asukkaita on vajaa tuhat. Kyläläiset keräävät laskuveden aikaan levää ja jotain muutakin vedenrajasta. Pikkupojat ainakin meritähtiä. Myös kalastus kuuluu paikallisten elinkeinoihin. Saarella on toinenkin majatalo ja yksi sukellusfirma. Ehkäpä tässä pääsemme kohta itsekin tutustumaan saareen paremmin.





Yritetään lisäillä kuvia, kunhan pääsemme kunnollisen netin piiriin. Siihen mennee pari viikkoa. (Edit. kuvat lisätty)

Kommentit