Shoppailua Chiang Maissa

Olen viimeista paivaa Chiang Maissa. Huomenaamulla lahden bussilla Bangkokiin. Hassua, mutta 10 tunnin bussimatka tuntuu mukavammalta ajatukselta kuin tunnin lento, laukkujen pakkaaminen lentokonekuntoon ja odottaminen turvatarkastuksessa. Alkumatkasta 4 kk sitten ajattelin juuri painvastoin. Toivottavasti alitajunnassa paatoksen tekoon vaikuttaa myos bussimatkan ekologisuus.




Tanaan nukuin pitkaan, pidempaan kuin vahaan aikaan. Herasin puolkymmenen paikkeilla, kavin aamulenkilla ja marssin paivan sanomalehti kourassa aamupalalle. Taisi olla viimeinen kerta, kun pystyin aloittamaan paivan yhta nautinnollisesti. Bangkokissa tai Mumbaissa on varmasti turha haaveilla aamulenkista.

Melkein koko matkan ajan olen herannyt pirteana ilman kellon soittoa jo ennen kahdeksaa. Tama olisi ollut taytta utopiaa tyoviikonlopun aikana viela puoli vuotta sitten. Toki siihen on edesauttanut se, etta olen paasaantoisesti mennyt nukkumaan ennen yhtatoista, ja hyvin harvoin humaltuneena. Paasyy on varmasti kuitenkin kiireeton ja stressiton olotilani.

Eilen vaihdoin huoneeseen, jossa on kaapeli-tv. Innostuin katsomaan myohaisillan toisen luokan elokuvaa, jossa Van Kilmerin esittama sankari seikkaili lansimaisena agenttina Moskovassa ja sivussa auttoi keksimaan kylmafuusion. Elokuva oli niin kasittamattoman huono, etten malttanut jattaa loppuratkaisua nakematta. Se kannatti ehdottomasti, vaikka en tiennytkaan olisiko pitanyt itkea vai nauraa.

Kehtaan kylla tunnustaa, etta nautin pitkasta aikaa television katsomisesta. On varsinkin mielenkiintoista vaihtelua nahda uutisia Aljazeera-kanavalta BBC:n sijaan. Samoin on hauska seurata CNN:lta spekulointia USAn presidenttikamppailusta. Pelkaan pahoin, etta McCain jatkaa Bushin viitoittamaan linjaa seuraavan nelivuotiskauden ajan. Asetelma tuntuu lahes identtiselta neljan vuoden takaiseen. Silloinkin Kerry paistatteli kovassa suosiossa Euroopassa ja miten kavikaan. Tama on omaa spekulointiani, mutta ratkaisevaa on, voittaako Obama enemman ihonvarinsa ansiosta aania mustilta kuin haviaa periaatteessa valkoihoista aanestavien aania. Minulla on sellainen tunne, etta Obama muuttaisi oikeasti jotain, jos tulisi valituksi. Osaan siis uudistua, silla olen joskus sanonut sen olevan yhdentekevaa kuka tulee valituksi; onhan yksittaisilla tahoilla kuten esimerkiksi teollisuudella ja juutalaisvahemmistolla aarettoman iso nakymaton valta.

Eksyinpas taas asiastani, mutta en muuta otsikkoa. Tanaan olen tehnyt ostoksia enemman kuin laki sallii. Kavin paivalla lunastamassa teettamani asut: kaksi puvun takkia, neljat housut, viisi kauluspaitaa ja kolme kravattia. En ole koskaan aiemmin teettanyt pukuja, joten en osaa sanoa, onko 330 euroa tuosta satsista paljon vai vahan. Saman verran vaatetta olisin saanut puoleenhintaan, mutta myyja vakuutti tilaamani laadun olevan paljon parempaa. Olen aika helppo asiakas: haluan ostaa laatua, mutta en osaa tunnistaa hyvaa laatua. Veikkaan, etta todennakoisyydella 70 % todellakin maksoin laadusta. Taman lisaksi ostin paivatorilta kahdet farkut ja t-paidat. Nyt ei taas tarvitse vahaan aikaan ostaa vaatetta. Jos korisrihkaman jattaa pois laskuista, luulisin yli kolme neljannesta vaatikaappini sisallosta olevan Aasian marketeilta. Lomalla on energiaa ja aikaa tehda ostoksia. Ja kylla hintataso taalla on huomattavasti halvempi - varsinkin jos jaksaa kunnolla tingata. Farkuista maksoin vajaa 4 euroa kappale. Laatukin on ajoittain oikein hyvaa. Taman ostosreissun jalkeen voin heittaa pois viime Chiang Main keikalta ostamani norsuboxerit, jotka ovat palvelleet parin vuoden ajan todella uskollisesti. Ostin kolmet uudet samanlaiset norsuboxerit tilalle..

Asken kavin syomassa Charlenen ja Liamin kanssa. Huomenillalla naen Bangkokissa Tanjan ja Jensin. Sovimme, etta menemme tutustumaan Patpongin alueeseen. Bangkokin kavivat tietavat, mika paikan turistinahtavyys on..

Ylihuomenna lennan Mumbaihin. Nyt ei Intian stop-overille pitaisi olla esteita, silla sain tanaan viisumin.

Kuvia en liita tahan tekstiin siita yksinkertaisesta syysta, etta en ole niita Chiang Maista jaksanut ottaa. Ehkapa Mumbaista nappaan muutaman otoksen.

Nyt menen iltaoluelle ja pakkaamaan. Kirjoittelen ehka seuraavaksi Suomesta. Oho!

Pieti

Tassa on aika hauska patka: http://www.youtube.com/watch?v=XjVnbVStaDA&feature=related

Kommentit