Lisaa kuvia ja muuta (Pohjois-Laos)


Majatalomme ravintola, Nong Khiaw



Muang Khuan


Nam Ou -joki, Muang Ngoi Neua - Muang Khuan

Olen kolmatta paivaa Oudomxaissa. Paivat sujuvat leppoisasti. Esimerkiksi eilen aamu kaynnistyi aamulenkilla klo 8, siita syomaan, vahan lukemista ja illalla hierontaan ja saunaan. Sanan "sauna" etymologia kiinnostaa. Laosissa se kirjoitetaan ja lausutaan taysin suomalaisittain. Vientianessa amerikkalaiskaveri vaitti sanan olevan suomalaista alkuperaa. Onkohan nain?


Oudomxain paakatu


Petanque, ranskalaisten lahja Laosille, Phongsali


Temppeli, Oudomxai


Oudomxai

Sauna oli Laosin punaisen ristin tiloissa. Osan tuotosta pitaisi menna suoraan punaiselle ristille. Vahan tosin hirvittaa, mika osa; sauna ja tunnin hieronta maksoivat yhteensa 3 euroa. En ole kirjoittanut kovin paljoa kustannuksistani. Siihen on kaksi syyta. Minua arsyttaa, etta suuri osa tustistikeskusteluista pyorii rahan ymparilla. "How much is it?" lienee yhta yleinen kysymys kuin, mika on nimesi. Tama on tietysti ymmarrettavaa, silla harvalla backpackerilla on isoa matkustusbudjettia. Se menee kuitenkin yli hilseen, etta monet turistit tinkaavat paa veressa 10 senttia tai vaihtavat hotellia, jos sen saa 50 snt halvemmalla. Toinen syy on se, etta en ole hirveasti pitanyt kirjaa kuluistani. Halpaa taalla matkustaminen joka tapauksessa on.


Bungalowinini, Nong Khiaw


Nong Khiaw


Muang Ngoi Neua


Muang Ngoi Neua

Tassa muutamia esimerkkeja Pohjois-Laosista:
- Ruoka, nuudeleita, kasviksia, kanaa, 90 snt
- hotelli, todella siisti tilava huone, tv, tuuletin, lammin vesi, lansimainen wc, 4 eur
- vaellus, opas, ruoat, majoitus kylassa, 10 eur paivalta
- bussimatka 10 h, 6 eur
- Beerlao 0.63 l, 80 snt
- Internet, 1 eur tunnilta (tama on kallis)

Aiheeseen liittyen mainostan: tanaan pesin kasin pyykkia. En periaatteesta halunnut maksaa kiinalaispesulan kiskurihintaa. Syonko nyt omia sanojani..?


Paatie valilla Phonsali - Oudomxai


Tuk-tuk, Oudomxai


Sauna & massage, Oudomxai

Mistakohan johtuu etta monet tapaamani kiinalaiskauppiaat riippumatta siita, mita he myyvat, vaikuttavat toykeilta ja pyytavat ylihintaa? Ja Pohjois-Laosissa kiinalaisia on paljon!
Sain aamulla uuden idean: matkustan ehka Bangkokiin jo 21. paiva, hoidan Intian viisumiasian kuntoon ja jatkan jonnekin rantakohteeseen vajaaksi viikoksi. Se voisi olla mukava tapa paattaa loma taalla.

Tanaan olen selaillut opastani ja yrittanyt loytaa mieleista paikkaa. Se ei ole kuitenkaan liian helppoa, silla vaikuttaa silta etta kaikki mahdolliset rannat ovat massaturismin kansoittamia. En halua valttaa turisteja siksi etta se on muodikasta, mutta haluaisin loytaa paikan, jossa voi nauttia omasta rauhasta ja luonnosta. Toisaalta nyt ei kiinnosta seikkailu, siksi tarvitsen muita turisteja. Ilman matkailijoita mikaan paikka tarjoa majoitusta, eika ravintolaa..

Nyt olen paatymassa tahan kohteeseen etelaisessa Thaimaassa: http://www.kohlipethailand.com/about_koh_lipe.php

Katsotaan, mista itseni ensi viikolla loydan.

Pieti

Kommentit