Bangkok - taas







Tanaan saavuimme Ailinin kanssa Bangkokiin ja kirjauduimme tuttuun ja turvalliseen hotelliin. Olo oli vahan kuin olisi kotona taas. Suhteestani Bangkokiin kertoo aika paljon se, etta tama taitaa olla kuudes vierailuni Bangkokissa, mutta kertaakaan en ole ollut kolmea paivaa pidempaan kaupungissa. Kaakkois-Aasian matkustaminen halvalla muuten kuin Bangkokin kautta on aika hankalaa, mutta toisaalta olen aina halunnut jattaa kaupungin mahdollisimman pikaisesti. Tuskin tallakaan kertaa kuuntelen Bangkokin meluja aiempia kertoja pidempaan.

Vietnamin kierros oli antoisa. Vietimme kolme paivaa Halong Bayn saaristossa. Se on ainutlaatuinen paikka, eika ihme se on karkisijalla mm. tallaisella listalla (http://www.new7wonders.com/nature/en/liveranking/). Reissu sinne oli hieman erilainen, mita alunperin luvattiin. Aikataulut eivat pitaneet paikkansa ja ensimmaisen yon laivayopyminen vaihtui hotelliin. Emme antaneet muutosten ja odotuksen hairita liikaa, mutta kaikille muutokset eivat olleet yhta helppo pala. Esimerkiksi eras australialaistytto valitti kulkeneensa helvetin lapi ensimmaisen paivan aikana, vaikka olimme lipuneet ohi Halong Bayn upean saariston. Meita on joka lahtoon. Avartavaa kuunnella hieman vaikeampiakin ihmisia..

Ailin lentaa ylihuomenna Bangkokista Berliiniin. Minulla on varattuna sen jalkeen viela yksi yo kaupungissa. Taman jalkeen ensimmaista kertaa minulla ei ole mitaan tietoa mita teen seuraavaksi. Aika mukavaa. Vaihtoehtoja on useita. Voisin ottaa bussin Pohjois-Thaimaaseen ja sielta edelleen Laosiin. Tai voisin palata takaisin etelaan pain Sumatran tai Borneon luonnonsuojelualueille. Voisin myos lentaa Intiaan ja matkata sielta esim. Nepaliin. Monsuuni taitaa kylla vesittaa taman vaihtoehdon. Japani ja Kiinakin kiinnostaisivat. Yksi vaihtoehto olisi myos valita hetkeksi joku Thaimaan lukuisista rantakohteista, mutta tama vaihtoehto vaikuttaa talla hetkella vahiten houkuttelevalta. Katsotaan, josko mieli muuttuu. Aiempi suunnitelma matkata Myanmariin ei varmuudella toteudu, silla en 0le viela hankkinut viisumia maahan.

Varmaa on, etta valitsen - todennakoisesti hetken mielijohteesta - yhden paikan (paikat) jossa vietan vahan pidempaan aikaa. Siella varmasti jasentelen vahan tarkemmin esimerkiksi viimeisen Kamboza - KL - Vietnam -kierroksen synnyttamia ajatuksia ja kirjoittanen niita tannekin.

Minua kiinnostaisi tutustua jonkun aasialaisen pienehkon kaupungin paikalliseen kulttuuriin, ihmisiin ja myos buddhalaisuuteen hieman lahemmin. Jalkimmainen vaatimus kylla rajaisi matkakohdetta jonkun verran. Voi olla, etta nyt ei aika riita mihinkaan syvenpaan pohdiskeluun. Toisaalta mihin minulla on kiire? Ainakin jotain pienta uutta voisin oppia. Katsotaan mita lahitulevaisuus tuo tullessaan.

Pieti

Kommentit