Helteinen Singapore

Istun hostellini aulassa ja surffaan netissa. Asken olin pitkaan ilmastoidussa huoneessani ja jarjestelin tavaroita. Jarjestely oli kannattavaa, silla loysin laukkujen piiloista 150 euroa ja 500 taalaa kateista. Aika hyvin. Piilot olin unohtanut kokonaan. Kiva yllatys!

Keraan energiaa lahtea kavelemaan helteisen Singaporen ytimeen. Miljoonakaupungin mikroilmasto lisaa helletta viela astetta sen ymparistoa kovemmaksi. Aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta. Onneksi kerrostalot luovat varjoa kaduille.

Ensi vaikutelma Singaporesta on kiireinen, mutta siisti. Kaduilla ei juuri nae roskia. Rakennusten julkisivut ovat hyvassa kunnossa. Useat temppelit tarjoavat vaihtelua kerrostaloille ja pilvenpiirtajille. Ilmastoitu joukkoliikenne metroverkostoineen toimii erinomaisesti. Kadut ovat taynna ihmisia, joilla jokaisella tuntuu olevan kiire jonnekin. Seurasin eilen hetken tata teatteria Chinatownissa itse taydellisen rauhoittuneena. Se oli mukava hetki.

Selailen aina silloin talloin aikaisempia kirjoituksia. Yksi asia on pistanyt silmaan; olen ollut aika hanakasti arvostelemassa paikallisia ihmisia - turhaan. Inhottavia kokemuksia on ollut vain sellaisten ihmisten kanssa, joiden tyo on saada turisteilta paljon rahaa. Itse yritan saastaa kaikesta turhasta. Yhtalo on hankala ja on aika luonnollista, etta se on johtanut joihinkin epamukaviin tilanteisiin. Paaosa paikallisista on kuitenkin ollut erittain ystavallisia turistia kohtaan. Esimerkiksi eilen malesialaiskiinalainen Eileen saatteli minut melkein kadesta pitaen Johon Bahrun lentokentalta Singaporen keskustaan. Vastaavia esimerkkeja on lukuisia. Etsiessani ei hostellia useampikin paikallinen tuli kyselemaan, tarvitsenko apua. Varsinkin pienemmilla paikoilla ystavallinen hymy on ihmisten yleisin reaktio, kun kavelen heita vastaan.




Sita antaa liian helposti ylisuuren painoarvon negatiivisille tapahtumille. Valittaminen on helppoa mutta harvoin rakentavaa. Tama matka mahdollistaa erinomaisesti itsetuskiskelun. Taalla siihen on aikaa. Blogi on yksi hyva tyokalu siihen, tosin joskus aika armoton. Mikaan ei tapahdu hetkessa, mutta enkohan vahan kerrassaan paase TURHISTA negatiivisista ajatuksista eroon.

Nyt vedan syvaan henkea ja hyppaan Singaporen vilinaan.

Pieti

Kommentit