Chiang Rai - Chiang Mai

Odottelen bussin lahtoa Chiang Maihin, mutustelen suklaapiirakkaa, juon Cafe Lattea ja kuuntelen musiikkia netissa (http://www.youtube.com/watch?v=YQcFGol37Jo) . On puolensa taas olla isommassa kaupungissa muiden turistien joukossa.

Loysin netista tiedon, etta voisin saada Intian visan myos Chiang Maista. Vaikka kaupunki onkin pohjoisen Thaimaan turistikeskus, on se paljon leppoisampi ja miellyttavampi vaihtoehto kuin Bangkok. Viisumin saaminen kestaa nelja arkipaivaa, joten hakemus on jatettava huomenna aamulla sisaan. Toivottavasti saan delegoitua jonkun turistiagentuurin tekemaan sen. Siten voisin hypata bussiin kohti pohjoista Pain hippikylaa, joka jai edellisella reissulla nakematta. Jos lentaisin Chiang Maista sunnuntaiaamuna Bangkokiin (Intian lentoni lahtee iltapaivalla), voisin olla Paissa aina lauantaihin asti, ja siten valttaisin Bangkokin kokonaan.

Mutta katsotaan mita tuleva tuo. Pitaisi varata myos aikaa yllatyksiin. Esimerkiksi viimeisin bussimatka Laosissa oli kaikkea muuta kuin helppo ja lyhyt, silla bussi hajosi useaan otteeseen ja matka kesti lopulta kolmen tunnin sijasta vajaa seitseman tuntia. Toisaalta, asioillahan on tapana jarjestya..

Onneksi istuin bussissa venalaisen jo elakoityneen biologin vieressa. Han oli tyoskennellyt mm. Tsernobylissa, useassa kohteessa Afrikassa seka Kaakkois-Aasiassa. Hanen jutustelua ja tietamysta ymparoivasta viidakosta oli ilo kuunnella.



Nyt on mentava. Lisailen trekkingkuvia, kunhan paasen riittavan nopean yhteyden aareen.

Pieti

Kommentit